Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Gimnazija švenčia 90-metį (2014 m.)

Baltoji gulbė – mano mokykla

Kai viena iš daugybės Kaišiadorių mokyklos abiturientų – Romualda Pukalskaitė-Suslavičienė – prieš daugelį metų sukūrė eiles savo mokyklai, ji tuomet tikrai buvo balta ir vienintelė mieste. Todėl nenuostabu, kad daugybė šalyje žinomų ir garsių žmonių, kilusių ir gyvenusių Kaišiadoryse, baigė būtent šią mokyklą. 2004 m. vasario 1-ąją gimnazija paminėjo 90 metų sukaktį.

Šventė truko dvi dienas

Algirdo Brazausko gimnazijoje šiuo metu mokosi 560 gimnazistų. Kadangi gimtadienio tikroji diena išpuolė šeštadienį, tai mokyklos bendruomenė jį pradėjo švęsti dar išvakarėse. Tą dieną vyko absoliučiai nematytos ir negirdėtos pamokos. Gimnazistai apjuosė mokyklą gyva grandine. Vyko kiti įdomūs renginiai. O vasario 1-ąją, tikrąją gimimo dieną, į savo mokyklą – išgražėjusią, suremontuotą, skubėjo buvę mokytojai, mokiniai, susirinko būrys garbių svečių. Su dovanomis atskubėjo Kaišiadorių savivaldybės meras R. Urmilevičius. Nuoširdžius žodžius tarė Kaišiadorių vyskupas Jo Ekscelencija J. Ivanauskas, įteikęs gimnazijos direktoriui S. Bernikui Popiežiaus Pranciškaus portetą. Svečių būryje – Prezidento Algirdo Brazausko dukros Audronė Usonienė ir Laima Mertinienė. „Be mokytojų nebūtų tokių garbių, žinomų žmonių. Už jų meilę, atsidavimą, kantrybę ir perduotas žinias nuoširdų dėkoju“,–sakė verslininkas, rajono tarybos narys Kęstas Moroza.

Padėkomis apdovanoti buvę mokyklos vadovai R. Kubiakas, direktoriavęs 1981 – 1993 m. ir V. Gladutis, direktoriumi dirbęs 1953 – 1957 metais. Šventėje negalėjusio dalyvauti buvusio direktoriaus J. Endrijaičio (1979 – 1981) linkėjimus mokyklai ir visam kolektyvui perdavė savivaldybės meras.

Gimnazijos direktorius S. Bernikas medaliu „Už pasiekimus” apdovanojo mokytojus: Č. Kriščiūną – už pasiekimus ugdant kūrybinį ir aktyvų jaunimą; L. Sabaliauskienę – už profesionalumą ir gamtos mokslų puoselėjimą; L. Vinevičienę – už kūrybišką pedagoginį darbą bei radijo Devintoji banga” veiklą; D. Tamulevičių – už kūno kultūros plėtrą gimnazijoje. Visam būriui pedagogų, dirbusių daugiau kaip 25 metus gimnazijoje, buvo įteiktos padėkos. Tai B. Dastikienei, I. Šimkūnaitei, B. Girėnui, L. Motiekaitienei, J. Bagdonienei, S. Kriugždienei, A. Mitkuvienei ir kitiems.

Gabių ir išradingų gimnazistų bei jų mokytojų mokykloje apstu. Gimnazijoje veikia įvairūs būreliai, kelios įvairių mokslų akademijos, dirba žiniasklaidos centras, kuris leidžia laikraštį Rašaluoti pirštai”, veikia radijo stotis Devintoji banga”. Todėl ir šventę vedė saviškiai: integruotai istorijos pamokai vadovavo E. Švelnikienė, jai talkino gimnazistai V. Miliauskaitė, G. Grybaitė, J. Kavaliauskas, E. Gumbrevičiūtė, D. Šimašius. Pastarasis – šiais mokslo metais išrinktas gimnazijos mokinių prezidentu, jam šventės pradžioje buvo patikėta įnešti gimnazijos vėliavą.

Šventės dalyviai sugiedojo gimnazijos himną, išėjusius Anapilin pagerbė tylos minute. Jubiliejaus svečius maloniai nuteikė ir ypatingą atmosferą kūrė gimnazijos dainininkai ir muzikantai. Visą vakarą nepavargdami koncertavo modernaus folkloro studijos Čiutyta” auklėtiniai. Mokytojui Č. Kriščiūnui su mielu noru talkino jau gimnaziją baigę mokiniai. Specialiai šiai šventei atsikūrė buvęs mokyklos choras Nona”, vadovaujamas mokytojos J. Jašauskienės. Tiesa, chorisčių buvo gerokai mažiau, nei anuomet, bet dvasia, net tie patys drabužiai - išlaikyti iki šiol. Sentimentaliai skambėjo merginų atliekamas ankstesnis mokyklos himnas “Baltoji gulbė – mano mokykla”.

Absolventai garsina Kaišiadoris

Nebuvo pamiršti ir seniau dirbę, daug savo žinių ir talento mokiniams atidavę pedagogai. Dalis jų dalyvavo šventėje. Tai P. Motiejūnienė, S. Barzinskas, V. Bagdonas, I. Pilkienė, kiti. Visų dirbusių ir dirbančių mokykloje mokytojų indėlis – didžiulis. Tuo smagiau, kad baigę mokyklą mokiniai visada nori čia sugrįžti. Kad Kaišiadorių vidurinėje mokykloje, o dabar – Algirdo Brazausko gimnazijoje dirbama kryptingai, atsakingai, kad mokykla, lyg ta rūpestinga mama, su meile ir atsidavimu išleidžia savo auklėtinius, liudija šią mokyklą baigę garsūs gydytojai, teisininkai, mokslininkai, politikai, rašytojai, menininkai. Šios mokyklos auklėtiniai užėmė ir užima garbius, aukštus postus valstybės valdyme. Jie garsino ir garsina ne tik Kaišiadoris, bet ir Lietuvą. Tai A. Brazauskas, B. Genzelis, A. Valionis, N. Sabulytė, K. Čereška, K. Morkūnas, A. Arbačiauskas, V. Gaižauskaitė, G. Greičius, R. Pukalskaitė – Suslavičienė ir daugelis kitų.

… Čia prasideda ir baigias gimnazisto diena. Ir taip kas dieną, metai po metų. Tikimės, kad šaunioji baltoji gulbė, nors ir įsirengusi į naują rūbą, gyvuos, klestės ir sulauks 100 – ojo gimtadienio.

 

Žurnalistė Virginija Šimkūnienė

 

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1311
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5286181
http://1rxpills.com/