Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Karjeros centras

Dar kartą apie stojimą į aukštąsias mokyklas

1 2 3 4

 

Kokie reikalavimai bus keliami, norint studijuoti aukštojoje mokykloje?

Į šį klausimą gimnazijoje dar kartą atsakė SMK aukštosios mokyklos lektorius Pijus Kulikauskas.

Nuo šių metų pasikeitė stojimo į aukštąsias mokyklas tvarka. Stojant ir į valstybės finansuojamas, ir valstybės nefinansuojamas vietas reikia išlaikyti tris valstybinius egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir dar vieną, mokinio pasirinktą. Trijų valstybinių egzaminų vidurkis turi būti ne žemesnis nei 36, norint studijuoti universitete, ir bent 16, norint studijuoti kolegijoje. Matematikos egzaminas tampa būtinas. Gimnazistai šį egzaminą vadina pačiu sunkiausiu egzaminu, kai kam baisu jo neišlaikyti.

Ką daryti, jei matematikos egzaminas nepasiseka?

Šiuo atveju valstybės finansavimo tikrai nebus, bet piniginė investicija į mokymąsi – tikrai puiki investicija, kuri bus reikalinga visą gyvenimą, nes suteiks galimybę dirbti mėgstamą darbą. SMK siūlo studijų programas, susietas su profesiniu mokymu, studijuojant sudaroma galimybė dar kartą pasiruošti matematikos VBE ir po metų jį perlaikyti. Su išlaikytu matematikos egzaminu, nepraradus vienerių metų, galima įgyti profesinio bakalauro laipsnį ir tęsti studijas. Galimybė dar kartą pabandyti įveikti matematikos aukštumas ir per trejus metus pabaigti kolegines studijas – puikus šansas.

Socialinių mokslų kolegija yra didžiausia Lietuvoje nevalstybinė aukštoji mokykla, veikianti nuo 1994 metų. SMK yra įsikūrusi trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Šiuo metu kolegijoje studijuoja daugiau nei 4500 studentų. Kolegija siūlo platų studijų programų pasirinkimą informatikos, sveikatos, menų, verslo ir viešosios vadybos, teisės, socialinių mokslų studijų krypčių grupėse. 

 

Karjeros koordinatorė Rita Marozienė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 547 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1335
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5437380
http://1rxpills.com/