Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

„Kas aš esu?“

emoc1 emoc2

Gimnazijoje pirmų klasių mokiniams vyko Kultūros paso edukacija „Kas aš esu?“ (emocinis intelektas). Ją vedė lektorius, poetas, tarpdisciplininių menų kūrėjas Julius Žėkas.

Emocinį intelektą galime apibrėžti kaip asmens emocinę brandą arba, kitaip tariant, gebėjimą atpažinti ir valdyti savo emocijas, tinkamai reaguoti į aplinkinių poelgius, suvokti jų emocijas, kurti ir palaikyti ilgalaikius santykius su kitais žmonėmis.

Emocinis intelektas itin svarbus mokykloje, asmeniniame gyvenime, santykiuose su aplinkiniais, todėl verta skirti daugiau dėmesio savęs pažinimui ir trokštamų savybių išsiugdymui.

Jau seniai žinoma, kad intelekto koeficientas neatspindi visų mūsų gebėjimų. Neretai teigiama, kad apie 80 proc. žmogaus sėkmės gyvenime lemia jo emocinis intelektas. Tačiau atlikti moksliniai tyrimai parodė, kad tarp intelekto ir emocinio intelekto egzistuoja tiesioginis ryšys: geresni mokymosi rezultatai dažniausiai susiję ir su aukštesniu emociniu intelektu.

Susitikimo metu ypač akcentuotos emocinio intelekto vystymui svarbios keturios kompetencijos: savęs suvokimas, kitų suvokimas, savęs valdymas ir santykių su kitais valdymas.

 

Gimnazijos psichologas Lionius Demjanovas

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
5
18
19
28
30

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 65 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1345
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5615595
http://1rxpills.com/