Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Apie kino edukacijos filmą „Sistema“

Srautinėje auditorijoje vyko kultūros paso ir karjeros renginys – žiūrėjome filmą „Sistema“. Šiuo metu šis filmas yra labai aktualus, kadangi dauguma mokytojų, mokinių skundžiasi švietimo sistemos netobulumu, mokytojai streikuoja. Taip pat daugėja atvejų, kai dėl mažo mokinių skaičiaus yra uždaromos mokyklos.

Filmo pradžioje matome mokinius, susikausčiusius, stereotipiškus, mažai bendraujančius vienas su kitu. Veiksmas įsibėgėja, kai direktoriaus pavaduotoja praneša apie liūdną mokyklos ateitį, – jai gresia uždarymas, o jeigu egzaminų rezultatai bus geri, gal mokykla ir išliks. Nepakėlęs įtampos iš gyvenimo pasitraukia mokyklos direktorius. Paskiriamas laikinas direktorius, kuris iš tikrųjų yra klounas. Jam patikėtos ir etikos mokytojo pareigos. Jis imasi švietimo sistemos rėmuose įspraustus moksleivius telkti kitokiai veiklai, atverti jų galimybes, įkvėpti kūrybiškumą, iniciatyvumą. Dėl to jie su naujuoju direktoriumi greitai randa bendrą kalbą, ir taip visi mokiniai susibendrauja. Jie net pradeda nedidelį verslą, kad išgarsintų savo kaimą. Nors iš pradžių mokytojai labai pyko, bet vėliau jie pamatė, kad mokslo smalsumą sužadinti galima atradus įvairesnių, nenuobodžių ir kūrybiškų būdų, o ne tik mokyti iš vadovėlių.

Filmas „Sistema“ parodo Lietuvos švietimo sistemos problemas, paliečia patyčių, emigracijos temas, vaikų ir mokytojų nesusikalbėjimą, atskirtį ir, be abejo, ragina spręsti šias problemas.

Šis filmas man ir mano draugams patiko dėl jo aktualumo ir mes jį rekomenduojame pasižiūrėti visiems. Dėkojame filmą atvežusiam ir jį pristačiusiam vienam iš jo režisierių, prodiuseriui Tomui Jašinskui.

 

sistema 0 sistema 1 sistema 2 sistema 4

 

 Melita Ašmenaitė, II KTU

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1335
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5438580
http://1rxpills.com/