Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

KODĖL ŽMOGUS SLEPIA SAVO VEIDĄ?

Fiksavimas1

 

Žmogus nėra tik vienaląstė ameba ar keistos išvaizdos primatas. Nėra vienas ir tas pats veidas, turintis vienodą elgesio modelį, pasireiškiantį visose gyvenimo situacijose. Mes visą laiką kintame ir ... tobulėjame. Mums nėra svetimas gėdos ar baimės jausmas, bet lygiai taip pat mes nevengiame būti ir drąsūs, ir protingi.
Keista, bet parodyti savo veidus per Zoom pamokas vengiama. Galima vieną kitą kartą pasiaiškinti, kad „...buvau ne visai pasiruošęs viešai pasirodyti“ ar „...nesusitvarkęs savo kambario“, „...mano kompiuteris neturi kameros", bet tai negali tęstis amžinai. Įsivaizduokime, kad taip bandytų pasiaiškinti visi (tarp jų ir mokytojai). Tikrai nesijaustume pakankamai gerai – atrodytų, kad kalbame ir diskutuojame su žmogumi, kuris yra anapus durų... Nejauku, o ir nesaugu, nes nežinau, ką „anapusinis“ žmogus veikia ar ruošiasi daryti. Tiesiog imkime ir išvakarėse susitvarkykime kambarį, pradėkime laikytis dienotvarkės, o atsikėlę laiku pasiruoškime naujai darbo dienai, susiraskime saugesnę vietą savo namuose, kad netrukdytų namiškiai (ir ypač jaunėliai broliai ar sesės), paprašykime savo tėvų ar artimųjų, kad net ir labai mažuose butuose užtikrintų mokymuisi palankias sąlygas.
Jei žinote, kad jūsų namuose esanti kompiuterinė įranga negali užtikrinti būtinų mokymuisi sąlygų, kreipkitės į klasių vadovus, kuratorius, socialinį pedagogą ar gimnazijos administraciją dėl galimos pagalbos.
Gyvas bendravimas visada geriau už nuotolinį, bet pandeminis laikotarpis mus verčia elgtis kitaip – irgi bendrauti „gyvai“, bet per Zoom, Moodle ar kitas internetines prieigas. Bendraukime, būkime, tarkimės, diskutuokime, nevenkime viešumos net jei tai ir sudaro tam tikrų nepatogumų. Kartais tie „nepatogumai“ padeda mums neapleisti savęs ir savo aplinkos, drausmina ir ... įpareigoja būti žmogumi ir asmenybe. Gerbkime save ir kitus.

Pagarbiai
Jūsų gimnazijos psichologas
Lionius Demjanovas
Tel. pasiteirauti ar pasitarti 865616602
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308703
http://1rxpills.com/