Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Rūkymo prevencijos reidas

Spalio 21 d. dieną buvo organizuotas rūkymo prevencijos reidas. Reidą vykdė policijos pareigūnė Irena Budrikienė, visuomenės sveikatos specialistė Inga Petrauskienė, socialinė pedagogė Daiva Janonienė. Šio reido tikslas - apsaugoti moksleivius nuo neigiamos socialinės aplinkos ir skatinti juos atsikratyti žalingų įpročių. Reido metu gimnazijos teritorijoje ir už jos ribų, šalia gimnazijos rūkančių nebuvo pastebėta.

Gerbiami gimnazistai, tėveliai (globėjai, rūpintojai), primename, kad rūkymą gimnazijoje ir jos teritorijoje reglamentuoja šie Lietuvos Respublikos teisės aktai:

Lietuvos Respublikos Tabako kontrolės įstatymo 14 straipsnis. Tabako gaminių vartojimo ribojimas. Lietuvos Respublikoje rūkyti draudžiama: visose ugdymo, auklėjimo, sveikatos priežiūros įstaigose, taip pat salėse, kuriose vyksta sporto varžybos bei kiti renginiai;

Pagal LR Tabako kontrolės įstatymą, asmenims iki 18 m. draudžiama ne tik rūkyti, bet ir turėti tabako gaminių. Tai liečia ir elektronines cigaretes. 

Administracinių nusižengimų kodeksas už tabako gaminių turėjimo ar vartojimo pažeidimus numato  įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 iki 90 eurų. Už cigaretės davimą nepilnamečiam asmeniui gali grėsti bauda nuo 90 iki 180 eurų. Numatoma atsakomybė  ir už aplinkos šiukšlinimą nuorūkomis – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda kelis kartus didesnė.

Prevenciniai reidai bus vykdomi ir ateityje.

BŪKIME SVEIKI, SĄMONINGI, SAUGOKIME SAVE IR KITUS!

 

Visuomenės sveikatos specialistė Inga Petrauskienė, socialinė pedagogė Daiva Janonienė

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 223 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308898
http://1rxpills.com/