Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Muziejus

Kaišiadorių valstybinė gimnazija (1937 m.)

Ministrų kabineto 1937 m. kovo mėnesio 1 d. nutarimu ir Švietimo Ministro liepos mėn. 12 d. įsakymu B/Nr.28 nuo 1937 m. rugsėjo mėnesio 1 d. atidaryta VII-toji klasė ir leista plėstis iki pilnos gimnazijos. 1938 m. rugsėjo mėnesio 1 d. atidaryta VIII klasė. Kaišiadorių valstybinės progimnazijos pavadinimas pakeistas į Kaišiadorių valstybinę gimnaziją.

Tais laikais, kaip ir visoje Lietuvoje didelę įtaką turėjo klerikalai. Mokyklos kapelionas V.Slavynas ir J.Meidus dėstė tikybą. Jie reikalavo, kad mokiniai lankytų bažnyčią. Mokyklos direktorius buvo kairesnių pažiūrų žmogus, bet stengėsi išvengti konfliktų su dvasininkais.

Mokyklos gyvenimas buvo turiningas ir įvairus. Veikė kraštotyros, liaudies šokių, dramos, literatūros mėgėjų būreliai, choras. Mokiniai rengdavo vakarus, išvykas, rudens šventes. Mokykla turėjo savo tradicijas, pavyzdžiui: medelių sodinimo (ši tradicija tęsiasi iki šių dienų), grybautojų šventė. Veikė ir visuomeninės politinės moksleivių organizacijos - skautų ir ateitininkų.

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312452
http://1rxpills.com/