Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Neformalus ugdymas

Gyvoji istorija

RadviliskisRugpjūčio pabaigoje Socialinių mokslų akademijos Istorijos fakulteto „Jaunojo istoriko mokyklos“ nariai dalyvavo akademinio jaunimo stovykloje „Laisvės kovų atmintis“ Radviliškio rajone, Pašušvyje. Kartu su mumis buvo Vilniaus bei Klaipėdos universitetų studentai, studijuojantys istoriją, archeologiją bei kitus humanitarinius mokslus. Mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su studentais, istorikais (vadovais - archeologais bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojais) ir daugiau sužinoti apie partizaninį laikotarpį, 1863 m. sukilimą. Išgirdo nemažai įdomių istorijų apie partizanus bei jiems padėjusių žmonių gyvenimą. Tai buvo dviejų dienų gyvosios istorijos pamoka.

Viena iš dalyvių Rugilė Grendaitė taip apibūdina savo patirtus įspūdžius: „Žygiai po Radviliškio rajoną, siekiant atrasti tam tikrus partizaninio karo pėdsakus, leido dar kartą įsitikinti, kokia nuostabi yra mūsų tėvynė, jos gamta, kokiais kultūriniais palikimais galime didžiuotis.

Tikriausiai didžiausią susižavėjimą kėlęs dalykas - tai „gyvoji istorija“.

Stovyklos tikslas buvo ne tik tyrinėti vietovę, ieškoti bunkerių, slėptuvių, mūšių vietų, žmonių, susijusių su partizaninio karo veiksmais, bet ir visa tai įamžinti.

Be galo džiaugiuosi praleidusi taip turiningai laiką, įgijusi naujų žinių ir patirties, dalyvaudama stovykloje puoselėjau patriotiškumą ir tautiškumą. „Tauta, nežinanti savo šalies istorijos, nustoja būti tauta“, todėl didžiuojuos galėdama žinoti savo šalies didvyrišką praeitį!

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310953
http://1rxpills.com/