Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

„Žydės vosilkos mėlynai...“

Neužmirš tauta savo gynėjų,

Neužmirš tų, kas guli kapuos,

Nes jie žino, už ką kraują liejo,

Žuvo jie, bet gyvi tarpe mūs.

(iš Merkio rinktinės partizanų dainos)

 

Yra dienos, kurios atgręžia mūsų širdis į praeitį ir moko įvertinti dabartį. Tokia yra ir birželio 14-oji – Gedulo ir Vilties diena, primenanti pirmąjį lietuvių trėmimą į Sibirą, ilgą ir skausmingą kovą už valstybės laisvę ir orų gyvenimą. Gimnazijoje šią dieną paminėjome renginiu – pamoka „Žydės vosilkos mėlynai...“ Prisiminėme, kam turime būti dėkingi, kad gyvename laisvoje valstybėje, galime laisvai mąstyti, kalbėti, rinktis, veikti. Buvo dainuojamos tremtinių, partizanų, dabar sukurtos dainos, įkvepiančios ir auginančios širdies jautrumą.

Renginyje dalyvavo buvę gimnazistai: istorikė Rugilė Grendaitė, kalbėjusi apie jaunų žmonių drąsų apsisprendimą organizuoti partizaninę kovą prieš sovietų okupaciją, ir Lietuvos kariuomenės žvalgas Martynas Juzukonis, akcentavęs karo žiaurumus Ukrainoje, jos didvyrių kovą už žemę, kalbą, teisę gyventi tautos laisvę ir mūsų visų laisvę. Mums nepriklausomybė – kasdienybė, o šie įvykiai rodo, kokia ji tampa trapi, kai monstrai išleidžia laisvėn grobuoniškus instinktus. Tad nepamirškime praeities, tremtinių, partizanų ir visų, kurie nepabūgo kovos dėl savo krašto, paaukojo savo jaunystę, gyvenimą ir tai, kas svarbiausia, - gyvybę. Branginkime dabartį, džiaukimės šia akimirka.

Nuoširdžiai dėkojame renginį vedusioms, dainas dainavusioms Almai Nasevičiūtei, Kornelijai Pigagaitei, Gustei Jašauskaitei ir Smiltei Jocytei, muzikos mokytojui Česlovui Kriščiūnui ir „Čiutytai“, gimnazijos direktoriui už įkvepiantį žodį gimnazistams, Rokui Urbonavičiui ir Nedui Meilučiui už techninę pagalbą, Paulinai Miliukaitei ir Ritai Tadarauskienei už nuotraukas.

 

IMG_6041 IMG_6041-2 IMG_6042 IMG_6043 IMG_6045 IMG_6048 IMG_6069 IMG_6070

 

Renginio organizatorės Ona Jodonytė ir Danguolė Arnauskienė

 

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 485 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5317828
http://1rxpills.com/