Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

„Pažink valstybę“

Teismas Nr.3Jau ne pirmus metus vyksta projektas „Pažink valstybę“, kurį organizuoja Ugdymo plėtotės centras drauge su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centru.

Projekto tikslas – supažindinti mokinius su įvairiomis Lietuvos viešojo gyvenimo sritimis, aptarti aktualias nacionalines ir regionines problemas, apsvarstyti jų sprendimo būdus.

Šiais metais į šį projektą įsitraukė ir mūsų gimnazija kartu su IIfg klase. Po nemažų svarstymų nusprendėme pasidomėti tema „Kiek jaunimas (15 – 18 m.) domisi ir žino apie korupciją. Koks jų požiūris į korupciją bei antikorupcinės nuostatos.“  

Pirmiausia susipažinome su Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikta informacija apie korupciją, jos prevenciją. Sužinojome, kad visuomenė vis dažniau informuoja apie korupcijos atvejus, kartu jų ir daugiau yra išaiškinama bei skiriama nuobaudų.

Po to mokiniai savarankiškai domėjosi ir ieškojo, kur galima daugiau sužinoti informacijos apie korupciją, kur pranešti, kaip su ja kovojama Lietuvoje ir ar daug prisideda piliečių prie jos atskleidimo.

Besidomėdami šia tema apsilankėme Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose ir Kaišiadorių rajono savivaldybėje. Savivaldybėje mus priėmė ir informacija apie korupciją pasidalino mero patarėjas Tomas Vaicekauskas. Besilankydami šiose institucijose sužinojome apie korupcinius atvejus ir nagrinėjamas bylas mūsų rajone.

Norėdami išsiaiškinti, ar mūsų gimnazijos mokiniai žino, kur reikia kreiptis pastebėjus korupcinius atvejus ir koks jų požiūris į korupciją, parengėme anoniminę anketą. Apibendrinę gautus atsakymus lapkričio pabaigoje keliausime į Vilnių susitikti su Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybos darbuotojais ir pasidalinsime savo mintimis ir siūlymais apie korupciją.

Mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311033
http://1rxpills.com/