Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Tvariausioji jaunoji bendrovė 2021

  Apdovanoti 

Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko jaunųjų bendrovių mugė „Kalėdos grįžta: eXpo 2021“. Tai kasmetinis „Lietuvos Junior Achievement“ renginys, kai mokiniai, mokyklose kuriantys verslus, pirmą kartą viešai pristato savo verslo idėjas, sukurtus gaminius ir paslaugas. Dalyvauti mugėje buvo pakviestos 130 jaunųjų bendrovių. Renginį vedė Jurgis Didžiulis. Preliminariais skaičiavimais mugėje dalyvavo apie 1000 žmonių.

Mūsų gimnazijoje šiemet susikūrė net 14 jaunųjų bendrovių iš Ifg, Ihs, IIIhs1 ir IIIhs2, IVhs gimnazijos klasių mokinių. Vieną iš jų – jaunąją bendrovę „Harmony Candles“ – VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ atrinko dalyvauti kalėdinėje „eXpo“.

Dalyvauti mugėje - tai ne šiaip sau prekiauti! Jos metu jaunosios bendrovės ne tik pristato savo produktus bei paslaugas, bet yra ir įvertinamos komisijos. „Litexpo“ susirinko didesnė nei 200 žmonių komisija – tai verslo profesionalai, partneriai, politikos atstovai. Kiekviena bendrovė sulaukė trijų komisijų apsilankymų: patariamosios, bendrosios, kurios tikslas išrinkti tris pirmąsias vietas, bei nominacijas įsteigusių organizacijų atstovų iš net 20 skirtingų „Lietuvos Junior Achievement“ partnerių.

IVhs gimnazijos klasės jaunoji bendrovė „Harmony Candles“ gamina žvakes iš sojų vaško. Bendrovę sudaro 4 nariai: Domas Kriaučiūnas, Greta Parniauskaitė, Mažvydas Bauba ir Mindaugas Nanartonis. Gimnazistai nuoširdžiai ruošėsi renginiui: pasigamino plakatus, logotipo lipdukus, reklaminius bukletus, apgalvojo, kaip atrodys jų stendas, pakuotės. Domas ir Greta atstovavo savo bendrovei mugėje: visą šeštadienį ne tik prekiavo, bet ir bendravo su komisijos nariais, atsakė į daugybę pirkėjų, mokytojų ir kitų dalyvių klausimų! Jie tikra ta žodžio prasme „atstovėjo“ (visą dieną nuo 9 iki 18 val. neturėdami galimybės prisėsti) savo komandos gaminamą produktą ir įrodė, kad puikiai valdo verslo kalbą, moka bendrauti su įvairiais klientais, yra mandagūs, paslaugūs ir, svarbiausia, jie gamina tvarų, draugišką aplinkai produktą – sojų vaško žvakes, kurios neteršia gamtos!

Jaunoji bendrovė „Harmony Candles“ neliko neįvertinta. Ji nominuota „Tvariausiąja jaunąja bendrove 2021“!

Didžiuojuosi mūsų gimnazistais ir linkiu jiems sėkmingo verslo!

P. S. Jaunosios bendrovės „Harmony Candle“ gaminamų sojų vaško žvakių galite užsisakyti Instagrame (_harmonycandle_) arba kreipkitės į bendrovės narius asmeniškai.

 

Ekonomikos ir verslumo mokytoja Rasa Suslavičienė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 185 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5313376
http://1rxpills.com/