Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

„Ten kur gieda vėžiai“

ten-kurgieda-veziai-5edf7e4c0781ePasaulį parklupdžiusi istorija apie atsiskyrėlę iš Šiaurės Karolinos pelkių.

Laukinių Afrikos gyvūnų tyrinėtojos septyniasdešimtmetės Delios Owens literatūrinis debiutas „Ten, kur gieda vėžiai" tapo 2019 m. knygų leidybos sensacija. Nuo 2019 m. sausio – Amazon ir The New York Times bestselerių sąraše, didžiąją dalį laiko – Nr. 1. Leidykla G. P. Putnam's Sons tiražą spausdino 52 kartus. Iki 2020-ųjų pabaigos pasaulyje parduota daugiau nei 9 mln. egzempliorių. Parduota 1,5 mln. elektroninių ir daugiau nei 1 mln. audioknygų. Knyga išversta į 44 kalbas. Ekranizavimo teises įsigijo Reese Witherspoon kompanija Hello Sunshine.

Pelkių Dukra vadinama Kaja Klark atokaus Šiaurės Karolinos miestelio Barkli Kouvo gyventojams yra neįmenama paslaptis, ji niekinama ir laikoma atmata. Palikta motinos, vėliau – ir keturių brolių bei seserų, Kaja auga pelkių apsuptyje tik su tėvu, kuriam nėmaž nerūpi ir kuris netrukus dingsta. Apleista ir izoliuota Kaja išmoksta pragyventi iš to, ką siūlo gamta, toje derlingoje ją supančioje aplinkoje randa ir paguodą.

Tapusi paaugle Kaja susibičiuliauja su vietiniu vaikinu Teitu Vokeriu, šis imasi mokyti ją skaityti. Laukinis merginos grožis nepalieka abejingo ir Čeiso Endriuso, „miestelio pažibos ir geriausio įžaidėjo". Tad kai pelkėse 1969-ųjų spalį aptinkamas jo lavonas, Kaja tampa pagrindine įtariamąja.

„Ten, kur gieda vėžiai" – ne tik istorija apie meilę ir nusikaltimą, ne tik odė laukinei gamtai. Tai skausmingai gražus pasakojimas apie žmogaus sugebėjimą išlikti.

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 64 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1311
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5286125
http://1rxpills.com/