Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

Malonus netikėtumas

                  scan0002     scan0001

Vieną kovo dieną užsuko į gimnaziją pagyvenęs vyriškis. Ir ne šiaip sau. Su labai gražiu tikslu – padovanoti dalį savo …gyvenimo. Taip, skamba keistokai, bet kai paimi į rankas dovanotą knygą “Pasivaikščiojimas”, supranti, koks talentingas žmogus, kilęs iš Šaknių kaimo netoli Kaišiadorių, yra Jonas Vaicekauskas. Jis 1967 m. baigė Kaišiadorių vidurinę mokyklą, po to – Vilniaus universitetą. Dabar gyvena Šiaulių pašonėje, Ginkūnuose. Jonas yra skulptorius, akmentašys, kuriantis… haiku, noveles, apsakymus. Ir ne bet kaip kuriantis. Apsakymuose juntamas tvirtumas, santūrumas, subtilumas, gyvumas. O žodis taip kruopščiai nušlifuotas, kaip tas akmuo, su kuriuo skulptorius dirba… Žavi autoriaus sukurti haiku, kurie dar nėra taip plačiai paplitę. Kiekvienas žodis, meistriškai apdorotas, skamba nepriekaištingai. Tai įrodo ir gauti rimti apdovanojimai. Štai I-ą vietą konkurse “Rudens blykstės” 2017 m. laimėjęs haiku:

Kitas skirtukas

Mano dienoraštyje

Pageltęs lapas

Knygoje „Pasivaikščiojimas“ rasime novelę „Mano atostogų romanas“, laimėjusią I-ą vietą ir pelniusią tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ prizą – kelionę dviems į Kiprą dienraščio „Lietuvos rytas“ organizuotame konkurse. Paskaičius autoriaus prozą, akis gali paganyti į daugiau kaip keturias dešimtis iliustracijų, kuriose skulptoriaus darbai, išsibarstę po visą Lietuvą, yra ir Kaišiadoryse.

Beje, tai jau antroji Jono Vaicekausko kūrybos knyga. Perskaitę ją, atpažinsime ir... buvusius mūsų mokyklos mokytojus, net buvusį direktorių, pasivaikščiosime po to meto Kaišiadorių kraštą.

Tikrai visada malonu sulaukti buvusių mūsų mokyklos auklėtinių, tuo labiau su tokiomis originaliomis dovanomis.

Šis straipsnis patalpintas ir laikraščio „Atspindžiai“ internetinėje svetainėje:

http://www.atspindziai.lt/aplinka/kultura/malonus-netiketumas/

Bibliotekininkė Regina

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308254
http://1rxpills.com/