Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Vinco Krėvės takais

diplomasŠeštadienį, spalio 21 dieną, grupė mūsų gimnazijos I-II klasių mokinių su lietuvių kalbos mokytoja Jūratė Lakštauskiene  iš ryto atvyko į Merkinę. Turėdami laiko iki žygio pradžios patraukėme miestelio gatvėmis link Merkinės piliakalnio (V.Krėvės vadinto Milžinkapiu). 11 val. iš centrinės aikštės, kur įsikūręs krašto muziejus, prasidėjo pėsčiųjų žygis „V.Krėvės  takais“, skirtas rašytojo 135-osioms gimimo metinėms paminėti. Viskas buvo puiku nuo pat ryto iki vakaro. Kaišiadoryse rytas buvo lietingas, o Dzūkijoje nelijo, vos vos papuškė smulkus lietutis vidury dienos.

Keliavome apie 20 kilometrų: aplankėme prie V.Krėvės gimnazijos esantį rašytojo paminklą, toliau eidami laukais pastebėjome koloną, tai, pasirodo, XVI a. buvusio Merkinės miesto ribos ženklas. Toliau Straujos malūno vieta, Subartonių ąžuolynas, kuriame ir vadinamasis Vincuko ąžuolas, nes pasakojama, kad būsimasis rašytojas su draugu du ąžuoliukus surišo kartu ir tie suaugo. Apsukome ratą aplink legendomis apipintą Gilšės ežerą ir atkeliavome į Subartonis, kur kapinėse ilsisi iš Amerikos 1992 m. perkelti V. Krėvės palaikai. Šiame kaime stovi ir jo gimtoji troba, kurioje įkurtas memorialinis muziejus. Jame mūsų laukė įdomus muziejininkės pasakojimas ir karšta žolelių arbata. Sušilę ir pailsėję pasukome atgal link Merkinės, ėjome spalvingais Dzūkijos miškų takeliais, grožėjomės samanų kilimais, kol priėjome regyklą į Nemuną ir Merkinės apžvalgos bokštą. Čia žygio pabaiga, grybų sriuba ir diplomai, liudijantys mūsų įveiktus kilometrus.

Esame nuoširdžiai dėkingi Merkinės kultūros centrui, krašto muziejui, Dzūkijos nacionalinio parko direkcijai už prasmingai praleistą laiką.

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/17zygis/

 

Mokytoja Jūratė Lakštauskienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 239 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311110
http://1rxpills.com/