Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Oginskio savaitė mokykloje

Algirdo Brazausko gimnazijaiLietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija 2015 m. rugsėjo mėn. 21-25 d.  inicijavo edukacinę pilietinę akciją „Oginskio savaitė mokykloje“, prie kurios prisijungėme ir mes. Tikriausiai girdėjote gimnazijos radijo „Devintoji banga” laidas, pristačiusias šią iškilią asmenybę, supažindinusias su M. K. Oginskio gyvenimu, veikla ir kūryba, klausėtės transliuojamų muzikinių kūrinių. Laikraščio „Rašaluoti pirštai” pirmajame numeryje skaitėte ištraukas iš iki šiol nepraradusių aktualumo kunigaikščio Mykolo Kleopo Oginskio priesakų keturiolikmečiam sūnui Irenėjui Oginskiui.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras dėkoja Žurnalistikos centro nariams, prisidėjusiems prie akcijos,  pilietiškai ir kūrybiškai pažvelgusiems į Mykolo Kleopo Oginskio asmenybę ir veiklą, susidomėjusiems Lietuvos praeitimi ir kultūra. Tikėtina, kad deramas supratimas bei požiūris į kultūros paveldą skatins visus jaunus žmones aktyviai veikti, vadovaujantis autoritetingų istorinių asmenybių idealais ir darbais.

Tegul žodis „mąstyti“ nebaugina tavęs, mano mielas vaike; nė viename gyvenimo tarpsnyje žmogus nenustoja mąstęs, o gyvenimo mokslas nesiskiria nuo kitų mokslų, išmokti galima visko: svarbiausia – pažinti save, sugebėti analizuoti savo veiksmus ir paklusti tiems, kurie ves tave pirmaisiais gyvenimo keliais. (M.K.Oginskis)

Lietuvių kalbos mokytoja Aušra Grigonienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308898
http://1rxpills.com/